agencies · Greek teachers

Supply teaching&agencies

Και τι χρειάζεσαι για να γίνεις supply teacher; Αρχικά να ξέρεις σε ποια πρακτορεία θα απευθυνθείς ανάλογα με την περιοχή που μένεις. Εδώ είναι ένας καλός οδηγός με αρκετά πρακτορεία ανά περιοχή. Σε ενημερώνω ότι το Synarbor Education και το Hays προσφέρουν online training (εκπαίδευση) με χρήσιμο υλικό το οποίο σου προσφέρει γνώσεις πάνω στο Αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα και είναι αξιόπιστα πρακτορεία καθώς σε στέλνουν σε σχολεία αφού συζητήσουν μαζί σου σχετικά με το σε ποια ηλικιακή ομάδα αισθάνεσαι άνετα να διδάξεις. Ειδικά το 2ο πρακτορείο επειδή είναι 1 από τα 3 μεγαλύτερα της Αγγλίας είναι πολύ καλά οργανωμένο, η βιβλιογραφία που προσφέρει είναι πλούσια και αφού ολοκληρώσεις το training online κάνεις μια αξιολόγηση και το αποτέλεσμα (ο βαθμός σου) καταγράφεται σε certificate που εκδίδεται σε ηλεκτρονική μορφή και το αποθηκεύεις στον υπολογιστή σου! Αν θες να γραφτείς σε ένα από τα 2 στείλε μου μήνυμα καθώς μπορώ να σε καθοδηγήσω περαιτέρω!.. Και τα 2 προμηθεύουν με καθηγητές διάφορα σχολεία σε πολλές περιοχές της Αγγλίας!!

‘Οσον αφορά τη συνέντευξη στα πρακτορεία δεν έχεις να φοβηθείς κάτι! Είναι πολύ φιλικοί και θέλουν να σε προωθήσουν για δουλειά σε σχολεία, αρκεί να έχεις τα απαραίτητα χαρτιά/δικαιολογητικά, τα οποία στα έχουν στείλει στο επιβεβαιωτικό email για τη συνέντευξη! Σε μια φιλική συζήτηση, λοιπόν, θα σου ζητήσουν να τους περιγράψεις τον εαυτό σου με λίγα λόγια (overview) και να πεις παραδείγματα της δουλειάς σου – καταστάσεις προβληματικές και πως τις χειρίστηκες (key achievements). Επίσης θα σου ζητήσουν να καταγράψεις αναλυτικά με συγκεκριμένες ημερομηνίες που δούλεψες και να δικαιολογήσεις πιθανά κενά (μήνες εκτός εργασίας). Έπειτα σίγουρα θα σε ρωτήσουν σε ποιον τομέα της εκπαίδευσης (Primary, Secondary ή ακόμα και Colleges) ενδιαφέρεσαι να δουλέψεις, αν θες να είσαι teacher ή TA και αν θέλεις day-to-day supply (είσαι καθημερινά 7-9 standby για να σε στείλουν σε όποιο σχολείο έχει κενό), short-term position (θέση σε σχολείο για περίπου 6 εβδομάδες) ή long-term position (θέση σε σχολείο για κάποιους μήνες). Βασική ερώτηση που θα σου κάνουν είναι αν οδηγείς (εννοούν αν έχεις αυτοκίνητο στην Αγγλία) ή αν χρησιμοποιείς public transport για να δουν σε τι αποστάσεις και σε ποια σχολεία θα μπορούν να σε στέλνουν. Το καλύτερο αν δεν έχεις αυτοκίνητο είναι να τους πεις  μέχρι 15 miles, καθώς με public transport θα χρειαστείς μέχρι και 45΄για αυτήν την απόσταση!

Ένα άλλο θέμα που θα τεθεί καθώς θα υπογράψεις τη σύμβαση, η οποία είναι πολυσέλιδη και θα σου δώσουν χρόνο να τη διαβάσεις όπως και όλα τα άλλα χαρτιά, είναι ο μισθός σου ανά ημέρα και αν θες να πληρώνεσαι από το πρακτορείο ή από umbrella company. Οι απόψεις διίστανται πάνω στο τι είναι καλύτερο, μάλλον το 1ο θα τολμήσω να πω, αλλά καλό είναι να αναλυθεί σε άλλο άρθρο το θέμα αυτό από κάποιον συνάδελφο με γνώσεις πάνω στο θέμα. Φρόντισε να έχεις τα στοιχεία του Αγγλικού λογαριασμού τραπέζης μαζί σου (δηλαδή την VISA debit κάρτα σου, τον account number και το sort code σου).

Μετά τη συνέντευξη περνάει κάποιος καιρός για να καταχωρηθείς στο σύστημα του πρακτορείου. Αυτό που επιδιώκουν κυρίως είναι να λάβουν απάντηση από τους referees σου για τους οποίους δούλευες πιο πριν. {Καλό είναι να είναι Άγγλοι οι referees  σου οπότε επιδίωξε να στείλεις το βιογραφικό σου και ένα cover letter σε διάφορα σχολεία της περιοχής σου να σε δεχτούν ως εθελοντή.} Εσύ να επιδιώκεις να στέλνεις email ρωτώντας τους αν επικοινώνησαν με αυτούς και αν έχεις πάρει clearance για δουλειά. Όταν επιτέλους γίνει αυτό θα σε ρωτήσουν ποιες μέρες είσαι διαθέσιμος για δουλειά και αν ακόμα ενδιαφέρεσαι για τις συγκεκριμένες θέσεις που τους είχες πει στη συνέντευξη (πχ. TA σε Primary). Η δουλειά του πρακτορείου είναι να σου στήσει το βιογραφικό σου για να μπει στο σύστημα όπου έχουν πρόσβαση τα σχολεία. Τα σχολεία ΔΕ σε προτιμούν αν έχεις μηδενική εμπειρία στο Αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα και δεν είσαι κάποιο καιρό σε Αγγλικά σχολεία!

Και η μέρα φτάνει (μπορεί να αργήσει λίγο, ειδικά αν δεν έχεις εμπειρία σε Αγγλικό σχολείο δύσκολα θα σε προτιμήσει κάποιο σχολείο) που το τηλέφωνο χτυπάει και σε ρωτούν αν μπορείς να πας στο τάδε σχολείο. Καλό είναι να ρωτήσεις εκείνη την ώρα το rate (να ξέρεις για πόσα χρήματα θα δουλέψεις) και εννοείται αποδέχεσαι να πας. Κυριολεκτικά πρέπει να τρέξεις. Φτάνεις στο σχολείο, υπογράφεις στην είσοδο, σου δίνουν το visitor badge και σε οδηγούν στην τάξη! Συνήθως το lesson plan είναι έτοιμο για να το κοιτάξεις και να κάνεις ό,τι λέει.

12-1 στο lunch/dinner break θα χρειαστεί να διορθώσεις τα books των μαθητών. Μπορείς να διαβάσεις το marking policy του σχολείου στην ιστοσελίδα του, γιατί στο κάθε σχολείο χρησιμοποιούν άλλα σύμβολα στη διόρθωση. Χρησιμοποιείς κόκκινο/πράσινο στυλό. Υπογράφεις γράφοντας απλά supply ή βάζοντας τη σφραγίδα “supply” που έχεις μαζί σου.2016-02-11 12.51.34

Αυτά είναι τα 10 πράγματα που πρέπει σίγουρα να κάνεις για να δώσεις καλή εντύπωση στο σχολείο που παρουσιάζεσαι! Αποδίδουν!

Σημαντικό είναι να ξέρεις πως θα διασφαλίσεις τον έλεγχο της τάξης και την καλή συμπεριφορά των μαθητών στις νεαρές ηλικίες. Έτοιμα και γρήγορα μπορείς να φτιάξεις αυτά τα certificates ως επιβράβευση, εκτός από τα stickers που πάντα έχεις στην τσάντα σου! Επίσης χρειάζεσαι έτοιμες ιδέες για να χρησιμοποιήσεις ως teaching starters και παιχνίδια και brain breaks.

Πληρώνεσαι την επόμενη Παρασκευή πάντα, και ίσως την προηγούμενη Παρασκευή- στο τέλος της εργάσιμής σου εβδομάδας δηλαδή – χρειαστεί να επιβεβαιώσεις online τις μέρες και ώρες που δούλεψες, το λεγόμενο “timesheet”. Λέω ίσως γιατί κάποιες φορές το κάνει το πρακτορείο αυτό.

Advertisements

One thought on “Supply teaching&agencies

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s