Greek teachers · summer schools

EFL Teacher in the UK

Και να λοιπόν που φτάσαμε και στο ερώτημα που “καίει” εμάς που διδάσκουμε Αγγλικά! Πώς και πού μπορώ να  διδάξω τα Αγγλικά ως ξένη γλώσσα στην Αγγλία (TEFL); Είτε έχεις επάρκεια και κάποιο πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είτε είσαι απόφοιτος Αγγλικής Φιλολογίας, είτε σου αρέσουν τα Αγγλικά και θες να τα διδάξεις γιατί το πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχεις στα χέρια σου δε σου προσφέρει διέξοδο που σε ελκύει σου έχω τη λύση!

Για να διδάξεις τα Αγγλικά ως ξένη γλώσσα μπορείς στην Αγγλία με το πτυχίο CELTA (by Cambridge). Με 1600€ συνολικό ποσό μπορείς στο Βρετανικό Συμβούλιο (British Council) στο Κολωνάκι στην Αθήνα να φοιτήσεις ένα μήνα full time (09:00 – 18:00 καθημερινά) και να δώσεις εξετάσεις για το χαρτί (δες εδώ). Επίσης, μπορείς και στην Αγγλία να φοιτήσεις για αυτό το πτυχίο, αλλά θα το πληρώσεις πιο ακριβά (δες εδώ στο Λονδίνο για παράδειγμα).

Εναλλακτικά μπορείς με το TESOL (by Trinity College London) να διδάξεις. Αυτός είναι ο οδηγός με τους οργανισμούς που παρέχουν το TESOL course ανά χώρα και πόλη. Ενδεικτικά στην Αθήνα το προσφέρει το Deree American College, στην Αγία Παρασκευή. Γενικά τις διαφορές των 2 πτυχίων μπορείς να τις δεις εδώ.

Υπάρχουν πολλές θέσεις μετά να στείλεις το βιογραφικό σου αφού έχεις αυτό το πτυχίο. Εδώ είναι μια καινούργια αγγελία για EFL Teachers σε Αγγλία και Αμερική κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε Summer School. Υπάρχουν πολλές άλλες αγγελίες στο συγκεκριμένο site (tefl.com). Το καλύτερο είναι να κοιτάς θέσεις όπου προσφέρουν διαμονή (residential), όπως η συγκεκριμένη πιο πάνω όπου το αναφέρει πριν τα “Details of Position”. Κάποιες θέσεις σε Summer School, όπως στο Stafford House δε χρειάζονται CELTA, το QTS αρκεί. Επίσης αν έχεις γνώσεις Πρώτων Βοηθειών ή συγκεκριμένων αθλημάτων (στα Αγγλικά εννοείται) μπορείς να κάνεις αίτηση για Activity Leader.

Αν όμως θέλεις να διδάξεις σε Language School (φροντιστήριο) χρειάζεσαι το CELTA. Με QTS μόνο σε σχολεία μπορείς να διδάξεις, όπως έχουμε ξαναπεί.

2 thoughts on “EFL Teacher in the UK

Leave a comment