QTS

Έτσι πήρα το QTS..

551bd061419afe6765b1d85039997249

Χαίρεται. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Λένε πως όταν ο Μωάμεθ δεν πάει στο βουνό πάει το βουνό στο Μωάμεθ. Μ’ αυτό το άρθρο θέλω να βοηθήσω, να διαφωτίσω άτομα που έκαναν αίτηση για QTS και δεν τους δόθηκε.
Λοιπόν εγώ έκανα αίτηση το 2015 αλλά δεν το πήρα. Το πτυχίο μου είναι Κοινωνιολογία Παντείου και έχω μεταπτυχιακό στην Ειδική Εκπαίδευση από το Brunel University.  Αρχίκα, επισύναψα όλα τα σχετικά – απολυτήριο, πτυχίο – στα ελληνικά και αγγλικά. Έβαλα το βιογραφικό μου νομίζοντας πως θα μου το δώσουν λόγω εμπειρίας ως teaching assistant και έγραψα και ένα ωραιότατο cover letter. Η πελλάρα που με έδέρνε!
Η απάντηση από το QTS ήταν πως χρειάζονταν αποδεικτικό πως δούλεψα ως δασκάλα. Πληροφορήθηκα αργότερα από συνάδελφο ότι αν δουλέψεις στην δημόσια εκπαίδευση (Πρωτοβάθμια) Ελλάδα ή Κύπρο ως δασκάλα μπορείς να πάρεις επιστολή που να το βεβαιώνει. Εγώ όμως δεν δούλεψα ως δασκάλα στο Κυπριακό δημόσιο.Το άφησα για ένα χρόνο και πάλι συζητώντας με άλλη συνάδελφο που είναι Ειδική Δασκάλα και είχε και πείρα στην Ελλάδα δεν της το είχαν δώσει! Μίλησε με το  Υπουργείο Παιδείας στην Ελλάδα και απολογήθηκαν οτι έδωσαν λάθος πληροφορίες. Επανόρθωσαν.
Σημαντική σημείωση: για να δοθεί το QTS πρέπει με το πτυχίο σου να μπορείς να διδάξεις στη χώρα που το απέκτησες.
Ρωτώντας πας στην πόλη και πάλι μια πρώην συνάδελφος μου λέει δεν γίνεται να μην έχεις το QTS, αφού έχω γνωστή μου, κοινωνιολόγο και το πήρε. Με έβαλε σε σκέψεις. Τηλεφώνησα στο Υπουργείο Παιδείας και απάντησαν! Ευγενέστατοι και κατατοπιστικοί. Μου έδωσαν ενα mail και μου είπαν να γράψω τον αριθμό πτυχίου, τον αριθμό  Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Κοινωνιολόγοι  ΠΕ 10), να το επισυνάψω και να ζητήσω να μου στείλουν είτε ταχυδρομικώς είτε μέσω email τα μαθήματα και τις ηλικίες που μπορώ να διδάξω. Αν θέλετε το πιστεύετε – μετά από δύο εβδομάδες έφθασε Λονδίνο η επιστολή με 3 σελίδες μαθήματα που μπορώ να διδάξω, στο σύνολο 33! Έστειλα την επιστολή για μετάφραση και μετά από 2 εβδομάδες έκανα την αίτηση προσθέτοντας την μεταφρασμένη επιστολή και το Naric. Σ’ ένα μήνα πήρα το QTS.
Α, και είχα και απορία την οποία ρώτησα μεσω email το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος και μου απάντησαν ταχύτατα την επομένη στις 7 το πρωί.
Το πήραμε! Το πήραμε ! Tο θέμα είναι να βρω τη δύναμη να κάνω αίτηση/να δουλέψω ως ειδική δασκάλα, αλλά αυτά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Αν θέλετε παραπάνω πέψετέ μου μήνυμα. xx

50 thoughts on “Έτσι πήρα το QTS..

  1. Καλησπέρα, έχω διαβάσει ολόκληρη την “Οδύσσεια” που πέρασες και κατάλαβα πολλά με τις πληροφορίες που δίνεις. Έχω τελειώσει κοινωνιολογία και θέλω να έρθω στην Αγγλία για εργασία. Τι πρέπει να κάνω για να παρω QTS πριν να έρθω στο νησί; Ευχαριστώ

    Like

  2. Καλησπέρα. Καλή Χρονιά και καλή δύναμη για ό,τι σχεδιάζεις. Το άρθρο σου με ενδιαφέρει πάρα πολύ, αλλά όσο και να το διάβασα δεν κατάλαβα τι έκανες. Είμαι στην Αγγλία εδώ και δύο χρόνια και διδάσκω σε δημοτικό σχολείο. Έχω μεγάλη ανάγκη να πάρω το QTS ΄και μου είπαν ότι πρέπει να κάνω αίτηση σε ένα πανεπιστήμιο που δίνει QTS και να έρθουν στο σχολείο μου να δουν τη δουλειά μου και να πληρώσω 3000 λιρες, αν δεν δεχτεί να με σπονσοράρει το σχολείο μου. Επίσης να δώσω κάοιοες εξετάσεις. Από αυτά που γράφεις, φαίνεται ότι μπορείς να το πάρεις και χωρίς να είσαι ενεργή δασκάλα? και μόνο με έγγραφα χωρίς να πληρώσεις? πώς θα μπορούσα να πάρω βήμα βήμα καθοδήγηση για το τι πρέπει να κάνω? Σ’ ευχαριστώ!

    Like

    1. Καλησπέρα Εύη και Καλή χρονιά.
      Το QTS έχει routes. Kοίτα εδώ http://www.educateteachertraining.co.uk/routes/.
      Εσύ αναφέρεσε στο School Direct fee paying.
      Αν έχεις πτυχίο πανεπιστημίου από Ευρωπαική χώρα τότε δικαιούσε να κάνεις κατευθείαν αίτηση εδώ:https://teacherservices.education.gov.uk/MutualRecognition ( στο κουτί κάτω επιλέγεις ΕΕΑ και συνεχίζεις αναλόγως τι σου ζητάει).
      Στο άρθρο απλά λέω ότι την πρώτη φορά που αιτήθηκα, έβαλα το πτυχίο μεταφρασμένο, αλλά δεν μου το έδωσαν. Αργότερα, ζήτησα από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδως να μου στείλουν λίστα μαθημάτων που μπορώ να διδάξω με βάση το πτυχίο Κοινωνιολογίας. Μου έστειλα τη λίστα, ξαναέκανα τη αίτηση και μου το έδωσαν, χωρίς να χρειάζεται να κάνω πρακτική ένα χρόνο. Αυτό γιατί τα πτυχία στην Ελλάδα συνήθως είναι τέσσερα χρόνια άρα θεωρούν πώς έιμαστε ικανοί να διδάξουμε( άσχετα αν είναι διαφορετικό το σύστημα).
      Α, δεν πληρώνεις για κάνεις την αίτηση ή για να σου εκδόσουν το QTS. Στο στέλνουν ηλεκτρονικώς.
      Αν χρειαστείς κάτι άλλο μην διστάσεις.
      Καλό Βράδυ,
      Ειρήνη

      Like

  3. Καλησπέρα!
    Έχω πάρει πρόσφατα το QTS (απόφοιτη γερμανικής φιλολογίας) και ψάχνω για δουλειά. Βλέπω όμως ότι ζητάνε QTS Modern foreign languages. Αυτό όμως που έχω εγώ είναι non subject. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να κάνω αίτηση για τη θέση; Είναι σα να ακυρώνεται το πτυχίο μου έτσι

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

    Like

  4. Καλησπέρα Μαρίνα,
    Λογικά θα μπορείς, αν μιλάς και άλλες γλώσσες, κυρίως γαλλικά ή ισπανικά.
    Δεν στέκουν πάντα στα χαρτιά αλλά στο τι γνώσεις έχεις. Ίσως πρέπει να κάνεις πιο συγκεκριμένη αναζήτηση εργασίας, όπως German Teacher ή German Tutor. Επίσης, κάποιες ακαδημίες δεν είναι τόσο αυστηρές με το QTS με το τι γράφει αλλά αν σε κρίνουν ως κατάλληλη.Άλλες επιλογές είναι τα ιδιαίτερα- tuiton lessons και θα διδάσκεις συγκεκριμένα μόνο γερμανικά. Επίσης μπορείς να κάνεις αναζήτηση όλα τα γερμανικά σχολεία της Αγγλίας και μπορεί να μην χρειάζεσε άλλη γλώσσα πέραν των Αγγλικών.
    π.χ. https://thegermanschoolredesign.fluencycms.co.uk/Job-Vacancies-eng
    Καλό σου βράδυ και ελπίζω να βοήθησα.
    Φιλικά,
    Ειρήνη

    Like

    1. Ειρήνη μου σε ευχαριστώ πολύ.
      Δυστυχώς δεν είμαι native speaker ούτε αγγλικών ούτε γερμανικών για να μπορέσω να εργαστώ σε αυτά τα σχολεία. Επίσης κανέναν δεν τον ενδιαφέρει οποιοδήποτε teaching qualification αν είναι native. Μπορείς και σαν απόφοιτος λυκείου να δουλέψεις έτσι. Νόμιζα μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά αλλά έκανα λάθος!
      Είμαι πολύ απογοητευμένη γενικά.
      Επίσης με μηδενική εμπειρία και κάνοντας μεταπτυχιακό εδώ δεν μπορώ να δουλέψω ως German tutor or teacher.
      Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ και πάλι.

      Like

  5. Μην το βάζεις κάτω! Τι μάστερ κάνεις; Να κοιτάζεις για εθελοντική εργασία όσο εργάζεσε.http://www.theaccessproject.org.uk/.
    Εδώ: https://www.tutorhunt.com/jobs/german/, μπορείς να βάλεις το βιογραφικό σου και να βρίσκεις μόνη σου μαθητές. Ακόμα και αν τα δοκιμάσεις όλα π.χ αυτό:https://jobs.theguardian.com/job/6443013/german-speaking-nanny-governess-for-moscow-and-europe-italy-700-800-week/?LinkSource=SEOLandingPageListing και δεν σου βγεί η διδασκαλία υπάρχει αυτό: http://www.multilingualvacancies.com/jobs/german/ και αυτόhttps://uk-amazon.icims.com/jobs/458860/german-speaking-investigation-specialist/job?iis=Job+Posting&iisn=Indeed+%28Paid+Sponsored+Posting%29&mobile=false&width=1243&height=1200&bga=true&needsRedirect=false&jan1offset=0&jun1offset=60
    και τέλος αυτό https://www.indeed.co.uk/cmp/Advancing-People/jobs/German-Speaking-Customer-Service-fa3b07e68e3181ed?q=German+Speaking.
    Καλό σου βράδυ και πάντα στην διάθεση σου,
    Φιλικά,
    Ειρήνη

    Liked by 1 person

    1. Ειρήνη μου σε ευχαριστώ πολύ που έκανες τον κόπο να μου στείλεις τα λινκ.
      Κάνω ΜΑ in Education with TESOL. Προσπαθώ να βρω δουλειά πάνω δε κάτι σχετικό τουλάχιστον, αλλα η αλήθεια είναι ότι είμαι απογοητευμένη. Είναι και το μέρος εδώ που είναι μικρό και όχι τόσο φιλικό με τους ξένους. Ειδικά τώρα με το brexit όλα αλλάζουν κάθε μέρα.

      Liked by 2 people

      1. Μαρίνα σε ποιά περιοχή μένεις;
        Το Brexit θα πάρει καιρό να εφαρμοστεί.Μπορείς να ψάξεις σε πρακτορεία ως βοηθός δασκάλα _Teaching assistant και κάποια σχολεία διδάσκουν και γερμανικά.

        Like

      2. Μένω Derby. Ναι τυπικά θα πάρει καρό, αλλά με τις ανθρώπινες σχέσεις δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Στα μαθήματα είμαστε χωρισμένοι Άγγλοι και ξένοι, αν και νομίζω ότι είναι και θέμα της πόλης εκτός brexit. Είναι μικρή και οι άνθρωποι εδώ είναι κλειστομυαλοι.
        Έχουν συμβεί περιστατικά στην σχολή αλλά δεν είναι να τα λέμε εδώ.Από την άλλη, οι Έλληνες δε φημίζονται για την αλληλοϋποστήριξη και αυτό μερικές φορές είναι το χειρότερο …..
        Στα πρακτορεία θέλουν 4 εβδομάδες προϋπηρεσία και τώρα κάνω το βιογραφικό μου για να ψάξω κάπου εθελοντικά.

        Liked by 1 person

      3. Α κατάλαβα μένεις βόρεια εκεί που ψήφισαν το brexit.Αυτό να κάνεις και μόλις τελειώσεις κατέβα σε πιο κεντρική πόλη.Αν χρειαστείς κάτι άλλο βρες με στο Facebook Irene Kounnou

        Like

      4. Γεια σου Μαρίνα!
        Μένω και εγώ στο Derby! Αν θέλεις βρισκόμαστε για καφέ και συζήτηση πάνω στο θέμα που αποσχολεί και μένα!!

        Φιλικά,
        Χαρά

        Like

  6. Μήπως θα μπορούσατε να μου δώσετε πληροφορίες σχετικά με το Cambridge proficiency? Θέλω να δώσω εξετάσεις αλλά δυστυχώς μόνο μόνη μου μπορώ να προετοιμαστώ και δεν ξέρω ποια βιβλία είναι κατάλληλα.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    Liked by 2 people

  7. Γεια σου και από εμένα! Αρχικά να σε ευχαριστήσω για όλες τις πληροφορίες που μας προσφέρεις σε αυτή την σελίδα.
    Κάτοχος πτυχίου Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ, έστειλα τα χαρτιά μου πριν από 2 εβδομάδες και σήμερα μου έστειλαν το QTS number μου. Ωστόσο δεν είναι subject specific, κάτι που με παραξένεψε. Στα χαρτιά που είχα στείλει ανέφερα την προϋπηρεσία μου και την πρακτική μου άσκηση ως teacher of English as a foreign language και περίμενα αυτό να αναγράφεται ως το αντικείμενό μου.
    Θέλω να ρωτήσω αν το οτι δεν είμαι subject specific θα παίξει ρόλο στην αναζήτηση εργασίας ως tefl και αν μπορώ να αλλάξω το qts σε subject specific.
    Ευχαριστώ και πάλι!

    Like

    1. Καλησπέρα Λία! Σε ευχαριστούμε και χαιρόμαστε που βρίσκεις τα άρθρα χρήσιμα.
      Το QTS δεν είναι subject specific, μπορείς να διδάξεις οτιδήποτε εδώ στην Αγγλία έχοντας αυτό το χαρτί. Για να εργαστείς ως EFL teacher χρειάζεσαι άλλα certificates, όπως το CELTA αλλά και πάλι δύσκολα θα βρεις δουλειά στην Αγγλία, καθώς δεν είσαι native speaker. Non-native EFL teachers εργάζονται σε άλλες χώρες εκτός της Αγγλίας συνήθως. Διάβασε και αυτό: https://greekteachersinengland.wordpress.com/2016/02/26/efl-teacher-in-the-uk/

      Like

    2. Καλημερα Λια,
      Από τη μέχρι τώρα -μικρή- εμπειρία μου αν δεν είσαι Αγγλίδα δε σε προσλαμβάνουν. Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει. Δεχονται “καθηγητές” ακόμα και χωρίς teaching qualifications μόνο και μόνο επειδή είναι native!!! Μόνο με celta (£1,500) ίσως βρεις πιο εύκολα αλλά και πάλι είναι ζωρικο. Είχα ρωτήσει την καθηγήτρια μου στην σχολή η οποία είναι Αμερικάνα και μου είπε ότι και εκείνη όταν ήρθε εδώ ήταν non-native για του εργοδότες. Εδω είναι σα να ξεκινάς από το μηδέν, ακόμα και προϋπηρεσία που έχεις δε νομίζω να την πάρουν πολύ σοβαρά επειδή είναι σε άλλο εκπαιδευτικό σύστημα. Εμένα αυτό μου είπαν ηδη από την πρώτη μου συνέντευξη. Σχετικά με το qts, το ότι είναι non subject είναι ζωρικο αλλά και καλό μερικές φορές. Εγώ ήρθα εδώ με σκοπό να κάνω MA in TESOL και μετά να δουλέψω αλλά τελικά θα χρησιμοποιήσω το πρώτο μου πτυχίο “γερμανική φιλολογία” γιατί εδώ από ότι βλέπω η αγγλικής δεν… μόνο αν είσαι Αγγλίδα. Θα σου έλεγα να βρεις ένα καλό πρακτορείο που να μπορεί να προωθεί καλά εκείνους χωρίς προϋπηρεσία.
      Καλή τύχη.
      Με εκτίμηση,
      Μαρίνα

      Like

  8. Γεια σου, επειδή εγώ δεν βγάζω ακρη με ττο υπουργείο μπορεισ να μου πεις το email που έστειλες??

    Like

      1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ..!! ΒΡΗΚΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩςΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΕΙΑΞΩ ΕΝΑΝΦΑΚΕΛΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝ. ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ. ΕΣΥ ΑΠΛΑ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥ ΣΟΥ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙΣ?

        Like

      2. Ακριβώς Γιώργο και μου το έστειλαν Αγγλία χωρίς καμία χρέωση.

        Like

  9. Καλησπερα!
    για το QTS χρειαζεται μονο πτυχιο, αναλυτικη βαθμολογια μεταφρασμενα, και τιποτ αλλο?

    Like

    1. Καλησπέρα Εύα
      Ναι.Απλά για σχολές Κοινωνιολογίας χρειάζεται και τα μαθήματα από το υπουργείο με βάση τη δική μου εμπειρία και άλλων συναδέλφων.
      Αν είσαι μαθηματικός ή φυσικός θα εκδοθεί χωρίς ταλαιπωρία.

      Like

  10. Γεια σας! Το QTS είναι κάτι αντίστοιχο της επάρκειας ή αδειας διδασκαλίας?
    ¨Εχω proficiency. TESOL, και κανω το Master μου σε Leading Ambitious Teaching and Learning από το πανεπιστήμιο του Michigan.
    Δεν έχω διδάξει σε σχολείο, είχα φροντιστήριο Αγγλικών. Τί πρέπει να κάνω? Ξέρει κανείς?
    Thank you!

    Like

    1. Καλησπέρα Μαίρη! Διάβασε αυτό το άρθρο και θα σου λυθούν οι απορίες πιστεύω. Μη διστάσεις να μας ρωτήσεις ό,τι άλλο χρειαστείς!

      Like

  11. Καλησπέρα και σ’ευχαριστώ παρά πολυ που μοιράζεσαι όλες αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες.

    Ήθελα να σε ρωτήσω εάν είναι απαραίτητο να έχουμε το naric όταν κάνουμε την αίτηση για το qts η αρκεί πτυχίο, αναλυτική και επιστολή με τα μαθήματα απ’το Υπουργείο μεταφρασμένα ;

    Σ’ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    Like

    1. Καλησπέρα. Δεν αναφέρεται στο άρθρο και όχι δε χρειάζεσαι naric. Καλή επιτυχία σε όλες τις προσπάθειές σου!

      Like

      1. Σ’ευχαριστώ πολύ! Μια τελευταία διευκρίνηση! Η επίσημη μετάφραση πρέπει να είναι από μεταφραστή στην Αγγλία η είναι το ίδιο αν την κάνω στην Ελλάδα σε επίσημο φορέα όπως το British council η καποιος επίσημος μεταφραστής από Ελλάδα. Είναι πολύ ακριβά εδώ !
        Αυτά… Να είσαι καλά κ πάλι ευχαριστώ! !!!!!

        Like

      2. Δυστυχώς είδα το μήνυμα σου πολύ αργά.όχι η μετάφραση δεν χρειάζεται να είναι από εδώ.Αρκεί να είναι επίσημος φορέας ή δικηγόρος.

        Like

  12. Επειδή ξαναδιάβασα το άρθρο σου..λες ότι έστειλες τη μεταφρασμένη Επιστολή κ το naric…οποτε αναφέρεται στο άρθρο σου κ για αυτό σε ρώτησα!

    Like

  13. Καλησπέρα!!
    Αν μπορούσατε να με βοηθήσετε κ μενα. Εχω πάρει το πτυχίο μου απο πανεπιστήμιο της Κύπρου (Δημοτική Εκπαίδευση) και έχω κάνει το Μaster μου σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Αποφάσισα και εγώ με τη σειρά μου να ξενιτευτώ!!! 🙂 Τι πρέπει να κάνω για να πάρω το OTS? κάπου διάβαζα ότι υπάρχει και test qts. Εντομεταξύ δεν έχω επίσημη διδακτική εμπειρία, μήπως αυτό θα είναι πρόβλημα για να πάρω το QTS ? :/ Επίσης θα μπορούσα να δουλέψω ως teacher assistant μέχρι να πάρω το QTS? Και τελευταία ερώτηση, ποια πόλη, περιοχή μου προτείνετε να εγκατασταθω (κόστος και ποιότητα ζωής, ευκαιρίες εργοδότησης) ? ? 🙂 Ευχαριστώ εκ των προτέρων χχ

    Like

  14. Καλημερα σε ολους σας, μολις διαβασα τις πληροφοριες για το QTS. Θα ηθελα αν σας ειναι ευκολο την βοηθεια σας κ καποιες παραπανω πληροφοριες γιατι ειμαι μπερδεμενος.
    Ειμαι καθηγητης μουσικης με εμπειρια 20 ετων στην Αθηνα (κολλεγιο αθηνων, ωδεια,και νοσοκομειο παιδων (δαδασκαλια σε παιδια με ειδικες αναγκες) κ ενω εκανα αιτηση για το QTS δεν προχωρησαν στην εκδοση και η απαντηση τους ηταν η κατωθι: I would only be able to assess your application for Qualified Teacher Status (QTS), if you are a qualified school teacher in Greece. Unfortunately, if you are not a qualified school teacher, but a specialised Music teacher, then you would be ineligible for QTS. Αναρωτιεμαι πως ειναι δυνατον να μην δινουν QTS σε καθηγητη μουσικης που στην Ελλαδα δινουμε κανονικοτατα εξετασεις για το δημοσιο μεσω ΑΣΕΠ (παρεπιπτωντος τους εστειλα εκτος απο τα ελληνικα πτυχια το master απο NYU (το οποιο NARIC το εχει αξιολογησει με επιπεδο διαδασκαλιας 7) και επιπλεον ενα ακομα μεταπτυχιακο απο to Anglia Ruskin University πανω στη μουσικοθεραπεια.
    Πραγματικα θα ηταν πολυτιμη καθε βοηθεια μηπως μπορεσω να βγαλω μια ακρη.!!!!!!!!!!
    Ευχαριστω.

    Like

  15. Παραλειψη μου οτι τα πτυχια μου απο Ελλαδα προερχονται απο ΩΔΕΙΟ(υπαγομαστε στο ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ) μιας κ τοτε δεν υπηρχε τμημα μουσικης σε πανεπιστημιακο επιπεδο.

    Like

  16. Καλημερα! Απο το υπουργειο μας τι πηρες ακριβώς ; Έστειλα και γω ενα mail και μου λενε οτι πρεπει να κανω αιτηση για βεβαιωση υπαγωγης και φυσικα με παραβολο €50. Απλα φοβαμαι ότι δεν θα εχει ολες τις πληροφοριες που ζητούν και θα γινει αδικα !

    Like

    1. Δυστυχώς είδα το μήνυμα σου πολύ αργά. Επιστολή πήρα που έχει όλα τα μαθήματα που μπορώ να διδάξω. Μάλλον έχει αλλάξει η διαδικάσια και πλέον χρεώνουν.

      Like

  17. Καλησπέρα. Αποφάσισα να δουλέψω στην Αγγλία και θα ήθελα σας παρακαλώ τη βοήθεια σας. Έχω τελειώσει ελληνική φιλολογία και έχω μάστερ στην ειδική αγωγή. Επίσης έχω προϋπηρεσία 13 χρόνια ως φιλόλογος ειδικής αγωγής στα ειδικά σχολεία. Έχω ελπίδες να βρω εργασία σε ειδικά σχολεία; Πώς μπορώ να ξεκινήσω; Επίσης για το QTS χρειάζονται μεταφρασμένα πτυχίο, μεταπτυχιακό,αναλυτικές βαθμολογίες και όλη η προϋπηρεσία; Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη. Ευχαριστώ
    Email dorothea72012@gmail.com

    Like

  18. Καλησπερα.Θα ηθελα τη βοηθεια σας.ειμαι φιλολογος ειδικης αγωγης με πολυετη επαγγελματικη εμπειρια και θα ηθελα να δουλεψω στην Αγγλια και συγκεκριμένα στο Newcastle, Durham, Sunderland.Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορω να βρω δουλεια στο special education και αν χρειαζομαι το QTS.Επισης στο βιογραφικο για τηυν θεση εργασιας να γραψω special education teacher or teacher assistant?
    Σας παρακαλω ,οποιαδηποτε βοηθεια θα ειναι πολυτιμη.

    Like

  19. Καλησπερα.Θα ηθελα τη βοηθεια σας.ειμαι φιλολογος ειδικης αγωγης με πολυετη επαγγελματικη εμπειρια και θα ηθελα να δουλεψω στην Αγγλια και συγκεκριμένα στο Newcastle, Durham, Sunderland.Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορω να βρω δουλεια στο special education και αν χρειαζομαι το QTS.Επισης στο βιογραφικο για τηυν θεση εργασιας να γραψω special education teacher or teacher assistant?
    Σας παρακαλω ,οποιαδηποτε βοηθεια θα ειναι πολυτιμη.
    email: dorothea72012@gmail.com

    Like

  20. Γειά σας .Λεγόμαι Γιώτα και μένω Ελλάδα.Σκέφτομαι και εγω να ανεβω Αγγλια.Είμαι μουσικός, έχω τελειώσει κλασσικό τραγούδι στο τμήμα μουσικής επιστήμης και τέχνης του πανεπιστημίου Μακεδονίας .Έχω επίσης μάστερ στο Music performane in English και τώρα τεέλιωσα από τη Κύπρο Μάστερ εξ αποστάσεως Μουσική Παιδαγωγική (Εducation Sciencies).Ήθελα να ρωτήσω αν θα μπορώ να δουλέψω σε σχολεία με βάση το τρίτο πτυχίο μου;Το πτυχίο δεν γράφει κάπου αν είναι για το Δημοτικο ή το Γυμνάσιο. .Το γράφει φυσικά στο site του πανεπιστημίου ..Θα έχω πρόβλημα επειδή είναι εξ αποστάσεως ή επειδή ήταν Education in Sciences? Eυχαριστω

    Like

  21. Επίσης δεν εχω καθολου προϋπηρεσία σε σχολειο γιατί δούλευα σε ωδεία. Η πρώτη μου κίνηση είναι να βρω εταιρεία; πρέπει να πάω από κοντα;γιατί δεν βλέπω φως από τα μειλ..Στην αρχή θα με βάλουν ως cover δηλαδή περιμένεις πότε να αρρωστήσει ο άλλος για να τον αντικαταστησεις;πόσο καιρό πρέπει να το κάνει κανείς αυτό για να μπορεί να δηλωσει μετά μόνος του σε σχολεια;

    Like

  22. Γειά σας, με λένε Βασιλική και μένω Ελλάδα. Έχω πτυχίο μαθηματικών από το ΕΚΠΑ (με βαθμό “άριστα” αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο), σκοπεύω να πάω να μείνω στην Αγγλία σε λίγους μήνες και θέλω να γίνω καθηγήτρια. Να κάνω τα χαρτιά μου για το QTS τώρα ή να περιμένω να πάω Αγγλία πρώτα? Δεδομένου οτι δεν έχω καθόλου προυπηρεσία ή μεταπτυχιακό έχω ελπίδες να εκδοθεί? Επίσης στην περίπτωση που εκδοθεί είναι εύκολη η πρόσληψη σε σχολείο ή δεν θα με προτιμήσουν λόγω έλλειψης εμπειρίας/μεταπτυχιακών?
    Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε βοήθεια σας

    Liked by 1 person

    1. Καλησπέρα Βασιλική! Αμέσως θα στο εκδώσουν! Το καλύτερο θα ήταν να έρθεις εδώ να κάνεις PGCE για να εκπαιδευτείς ακριβώς αλλιώς δε θα βρεις κάποια θέση εύκολα αλλά και να τη βρεις θα είσαι σαν χαμένη στην Αγγλική εκπαίδευση!

      Like

      1. Kαλησπέρα..Θα ηθελα τη βοηθεια σας.ειμαι φιλολογος ειδικης αγωγης με πολυετη επαγγελματικη εμπειρια και θα ηθελα να δουλεψω στην Αγγλια στο Durham ή στο Newcastle. Πού μπορώ να κάνω αίτηση για το QTS?

        Liked by 1 person

      2. Καλησπέρα εδώ μπορείς να κάνεις την αίτηση https://teacherservices.education.gov.uk/MutualRecognition¨
        Τι εννοείται ειδική εκπαίδευση και σε ποιές μορφές αναπηρίες έχετε εμπειρία. Αρχικά ως βοηθός θα βρείτε μέσων πρακτορείων και μετά ως δασκάλα γιατί υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις. Οι μισθοί των βοηθών είναι χαμηλοί και όσο πιο έξω από το Λονδίνο τόσο πιο χαμηλοί. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες στείλτε μου στο ce06iik@gmail.com

        Like

  23. ειμαι φιλολογος ειδικης αγωγης με πολυετη επαγγελματικη εμπειρια και θα ηθελα να δουλεψω στην Αγγλια και συγκεκριμένα στο Newcastle, Durham.Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορω να βρω δουλεια στο special education.Επισης για το QTS οι μεταφρασεις των πτυχιων μπορουν να ειναι απο δικηγορο η πρεπει να παω στο υπουργειο εξωτερικων?Να βαλω και την προϋπηρεσία που εχω στα δημόσια σχολεία?
    Σας παρακαλω ,οποιαδηποτε βοηθεια θα ειναι πολυτιμη.Θα εκτιμούσα μια απάντηση.

    Like

  24. Καλησπερα!
    Οι πληροφοριες που δινεις ειναι πολυ χρησιμες και σε ευχαριστουμε! Μηπως γνωριζεις εαν με πτυχιο Ψυχολογιας μπορω να κανω αιτηση για QTS; Θα μπορουσα με το αντιστοιχο πτυχιο να παρω και εγω μια αιτηση με μαθηματα που μπορω να διδεξω απο το υπουργειο Παιδειας?

    Ευχαριστω πολυ!

    Like

Leave a comment